Rian

mijn nieuwe paardje als veulen

Rianne als veulen samen met haar moeder

rian bij ons in de wei

rian bij ons in de wei

Nadat ik Boukje heb laten inslapen in het voorjaar van 2013 was er de wens om een nieuwe beleerde tinker aan te kopen. Inmiddels ben ik daar in geslaagd en heb het geluk gehad om Rian te mogen kopen.  Ik ben super blij met haar en ik hoop dat ze bij ons heel veel mooie jaren tegemoet gaat. Het is een pracht van een vosbonte merrie en super koel in het werk.

Toen we gingen kijken had ze een jaar stilgestaan en na opzadelen heeft mijn vriendin een rondje door de buurt gereden en ze was mega braaf. Dat is waar ik naar op zoek was. Ook de mensen waar we haar van overnemen waren lieve mensen en ik had er een heel goed gevoel bij.

 

Gelukkig was het goede gevoel wederzijds want het is voor hen ontzettend moeilijk om afstand te doen van hun allereerste tinker.

Inmiddels heb ik Rianna alweer een aantal jaar en ik ben nog steeds ontzettend blij met haar. Ook heeft Rian, zoals ik haar noem, bij ons inmiddels enkele prachtige veulens op de wereld gezet. Ik rijd met Rian onder het zadel en ook maak ik zo af een toe een menrit.

Tevens hebben we Rian’s 2-jarige vosbonte zoon Teun overgenomen. Teun hebben we een tijdje in ons bezit gehad en we hebben 1 mooie nakomeling van hem gehad. Teun is inmiddels weer verhuisd naar een nieuw adres.

7 reacties op “Rian

 1. Dag Brigitte

  Wat een leuk verhaal en wat is het fijn om te weten wat jullie met haar van plan zijn. Rian is en blijft zeer bijzonder voor ons en het was erg moeilijk om uiteindelijk na een moeilijk besluit toch afstand van haar te doen. Het voelt voor ons goed dat ze bij jullie is en dat ze weer de uitdaging krijgt om te werken. Hier zal ze zich erg prettig bij voelen want ze wil dit graag Wij wensen je heel veel succes met haar. Ook haar veulen Teun zal het goed bij jullie krijgen met zoveel dames om hem heen.

  Lieve groetjes Harrie en Annie Goering van de Prianhoeve.

  • hallo,

   alles is vanacht goed verlopen. Rian en Teun moeten hun plekje in de groep nog even vinden maar dat zal zeker snel gaan gebeuren! Dank jullie wel voor het in ons gestelde vertrouwen en we zullen Rian en Teun lekker in de watten leggen. Zoals al gezegd zijn jullie ten alle tijde welkom om eens even te komen buurten. En mocht ik ooit moeten besluiten om Rian weg te moeten doen dan klop ik als eerste bij jullie weer aan, zoals beloofd! Ik houd jullie op de hoogte van hetb reilen en zeilen hier en zal binnenkort wat foto’s sturen.
   Liefs en knuffel voor jullie van 2 geweldige kanjers!
   Brigitte

   • Hoi Brigitte

    Wat fijn dat je ons op de hoogte van Rian en Teun. Erg leuk dat we nog een keer de mogelijkheid krijgen om van haar te mogen genieten. Het is hier erg stil zonder Rian en Teun en ook voor ons wennen. Gijs het vriendje van Teun is ook een beetje zoekende en zal hem ongetwijfeld missen. Ja wij missen ze allebei maar het komt goed. Wachten geduldig af op de foto s.

    • morgen ga ik ze even op mijn gemak fotograferen en morgen ga ik ook even met Rian lekker tuttelen en een paar rondjes stappen. Teun kreeg vanmiddag zowaar een kans om onze merrie Rocky te benaderen die vorige week een veulen heeft gekregen en nu begint hengstig te worden. Ik had nog zoiets van: We moeten natuurlijk wel even in de gaten houden of Teun wel snapt wat ie met hengstige merries moet maar meneer besprong onze Rocky al fanatiek. Alleen omdat Rocky nog niet helemaal hengstig genoeg is gaat madam er nog telkens net vandoor maar ik verwacht dat Teun morgen of overmorgen zijn kans wel grijpt…. Ik kan me voorstellen dat het bij jullie nu kaal en stil is….. Altijd raar zoiets, heel herkenbaar. Ik hoop dat dat gevoel gauw minder wordt.

     Groetjes en jullie horen weer van mij!
     Brigitte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *