Ontstaan

crosby1Frank en ik zijn allebei van jong af aan al gek geweest van paarden.
Frank heeft in zijn jeugd heel veel gereden met eigen pony’s.
Ik had het wat minder royaal voor elkaar en was erg blij met 1 paardrijles per week op de manege. Ook reed ik nogal eens op een dierenweide in de buurt op een ezeltje.

Toen ik 17 was zat ik inmiddels op de opleiding veehouderij/paardenhouderij en via een blokstage leerde ik Frank kennen.
Ik wilde geen boerin worden en had ook niet het idee dat Frank een potentiele vriend voor mij zou zijn omdat we nogal verschillend zijn, maar zoals het meestal in de liefde gaat sloeg na een jaar toch ineens een vonkje over en daar was het…
Na 4,5 jaar verkering te hebben gehad trouwden we in 1998. Het was wel erg wennen op een boerderij te wonen met alles wat erbij komt kijken, maar het heeft ook absoluut veel voordelen.

BoukjeIn 1997 was daarom ook mijn eerste echte eigen paardje aangeschaft. Helaas was dit een paardje van het drukke soort, dus de klik kwam er niet. Na lang nadenken begon ik toch erover te denken om haar weer te verkopen en een ander paardje te zoeken. Iemand tipte mij dat een tinker nog wel eens wat voor mij kon zijn. Toen wist ik nog niet wat een tinker was, maar dat veranderde heeeel snel. Toen ik een eerste afbeelding Van een tinker had gezien was ik meteen helemaal overstag. Het werd toen ook een stuk gemakkelijker om mijn andere paardje te verkopen, want ik moest en zou een tinker hebben. Onverwacht heel snel was mijn paardje binnen een week verkocht en kon ik sneller dan verwacht op zoek naar een geschikte tinker. Nou, die was erg snel gevonden… Boukje was een prachtige zwartbonte merrie van 4 jaar oud en rond de 1,48. Ik zag haar en ze was het gewoon!!!

algemeen1Binnen een jaar waren ook een tweede merrie en onze eerste hengst Crosby aangeschaft.
Toen brak de tijd aan dat er een stamboek voor tinkers kwam in Nederland en vanaf toen is ons hobbytje nogal snel uitgegroeid naar een kudde tinkers….